Konečně jsme se dočkali! V úterý 22. 6. 2021 během komunity proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů celoroční motivační hry. Všichni chlapci měli možnost získat vytouženou hlavní odměnu. Podmínkou bylo např. vrátit se včas a v pořádku z povoleného pobytu doma, pomoc vychovatelům a učitelům, účast na školních akcích, výtvarné soutěže atd. Chlapci na sobě velmi zapracovali a některým se podařilo získat hlavní odměnu. Všech šest vítězů bylo slavnostně vyhlášeno. Ve čtvrtek 24. 6. 2021 jsme mohli vyrazit za zaslouženou odměnou – Park Mirakulum.

 Děti už od rána sledovaly předpověď počasí a neměly žádnou radost, protože měl celý čtvrtek propršet. Nezbývalo než doufat, že se předpověď nenaplní. To se také stalo, počasí bylo nakonec úplně ideální, oblačných 22 C neznamenalo ani horko, ani chladno. Po vstupu do areálu už jsme některé děti viděli pouze, když měly hlad nebo žízeň. Opravdu zajímavé atrakce nabídly všem z nás mnoho možností k rozproudění adrenalinu v žílách, k otestování vlastních dovedností a odvahy, síly a zručnosti.

 V 16 hodin jsme se rozloučili s Parkem Mirakulum a přiměřeně unaveni se vraceli domů. Cestou zpátky chlapci v autě povídali jeden přes druhého, jak byli plní zážitků. Slovy: „dneska to byl úžasný den a byla to prostě bomba,“ ta odměna stála za to. Myslím si, že každý z chlapců si z tohoto výletu přivezl určitě nevšední zážitek. Takže snad zas za rok ahoj, Mirakulum!

                                                                                                                 Mgr. Olga Kaplová